Geen producten (0)

Pompoentosti

Benodigdheden voor 4 tosti's:

  • 1 butternut pompoen (flespompoen)
  • 8 sneetjes (wit) brood
  • 1 grote aardappel
  • 2 liter kippenbouillon
  • 1 laurier blaadje
  • 1 takje tijm
  • 4 sneetjes of 1 zakje gerookt spek
  • 150 gram geraspte kaas (bv fontina of cheddar...maar elke soort kan goed gebruikt worden)
  • beetje boter.

Halveer de pompoen en verwijder de pitten. Snij (met schil) in gelijke stukken. Schil de aardappel en snij deze in even grote stukken als de pompoen. Kook de pompoen en aardappel samen in ongeveer 20 minuten gaar in de bouillon met tijm en laurier. Giet de gare ingrediënten af, verwijder de kruiden en pureer tot een smeuïge massa. Besmeer de sneetjes brood met boter. Bestrijk 4 sneetjes met de pompoenpuree. Verdeel hierover het spek en geraspte kaas. Sluit de boterhammen met de andere sneetjes brood. Bak de tosti's in een goed heet tosti ijzer totdat ze goudbruin zijn.

Serveer als dip de Pompoensjötnie erbij.

Tip: Pompoenpuree is heel makkelijk in te vriezen. Dus bereid wat meer in één keer.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Blauwe Bessen Sinaasappelsmoothie

Dit heeft u nodig:

Doe de ingrediënten in een blender of mix het met de staafmixer en het is klaar om gedronken te worden

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heerlijke scone's met slagroom en frambozenjam

Ingrediënten:

  • Verse scone's
  • Vers geklopte slagroom
  • Onze eigen heerlijke frambozesjem

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Asperges met achterham, roerei en Juulz+ Sinaasappel Chili dressing

Ook geschikt voor Yoghurt Basilicum & Mosterddressing

Ingrediënten:

Schil de asperges. Kook ze in ruim water met wat zout in 15 minuten. Klop de eieren los met wat zout en peper en de crème fraiche. Verhit de boter in een grote koekenpan. Giet er het eimengsel in en roer tot het gaat stollen. Neem de pan van het vuur en roer nog af en toe. Giet de asperges af en laat ze uitlekken. Overgiet de ham met het kookvocht van de asperges om hem op te warmen. Verdeel de asperges over de borden. Schep er ham en roerei bij. Schenk hierover de Juulz+ Sinaasappel Chili dressing.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Advocaat bokkenpootjes taart

Advocaat bokkepootjestaart

Ingrediënten:

Voorbereiding:

Zet alle ingrediënten klaar en halveer de bokkepootjes.

Bereidingswijze:

De bokkepoten over de lengte doormidden snijden. De helft van de bokkepoten over de bodem van de springvorm verdelen. (als bodem van de taart) De slagroom met de slagroomversteviger stijf kloppen. De vanillesaromapudding bereiden zoals op het pakje staat. (je moet de saroma door de (200 ml) koude melk kloppen) De vanillepudding met de (advocaat) door de slagroom kloppen. De helft van het mengsel over de bokkepoten verdelen. De andere helft van de bokkepoten als tussenlaag hierover verdelen. De overige helft van het mengsel over de bokkepotentussenlaag uitsmeren. Eventueel overgebleven bokkenpoten verkruimelen en samen met de kruimels uit het pakje over de taart verdelen. De taart een paar uur in de koelkast laten opstijven. Serveertips Lekker bij de koffie.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Zomerse salade:

Ingrediënten:

Dresseer een mooi bord met verse, gewassen salade. Verdeel de kip gelijkmatig over de salade. Dresseer daartussen de sinaasappel en mango. Schenk hierover gelijkmatig, naar smaak, de Sinaasappel Chili dressing. Dit kan naar smaak ook met Yoghurt Basilicum of de Mosterddressing.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Momenteel nog geen berichten aanwezig

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.